Nepovestitele Trăiri ale Templierilor Români

Ameţit de primăvara asta friguroasă, am uitat să vă anunţ aici de o lansare ce s-a întâmplat ieri la târgul Gaudeamus. Adrian Voicu şi-a lansat noua lui carte, Nepovestitele Trăiri ale Templierilor Români, apărută la Editura ALL, în colecţia Strada Ficţiunii. Am apucat să citesc 50 de pagini din cartea lui până la momentul întâlnirii, deşi am avut nevoie numai de 5 să-mi dau seama că trebuie să ajung să-l întâlnesc şi să obţin o semnătură şi-un gând de la el.

Cartea este de un umor fabulos. Cele trei personaje principale, Berilă Vlahul, Kremvurşt von Schlitz şi Pişta Massy au grijă să se nimerească prin apropierea  multor evenimente şi personaje cunoscute din istorie şi literatură, cum ar fi Meşterul Manole, Romeo cu a lui Julietă sau ciobănaşii mioriţei. Denumirile personajelor sunt minunat alese – Gelle de Douche, Pitique de Tarencrique sau Crayonne de Buzee. Atmosfera cărţii, construită prin expresiile folosite de personaje şi decorurile descrise prin numai câteva detalii suficiente, e de acolo, de la mama ei.   Cartea este una de aventură, scrisă pentru oamenii mari care nu şi-au pierdut neastâmpărul copilăriei. Altfel spus, se citeşte cu ochii mari, de copil şi zâmbetul viclean al unui adult care înţelege şi savurează apropourile şi substratul povestirii.   O să scriu mai pe larg despre carte în zilele următoare, pe clubul de lectură. Ce vă pot spune acum este că nu trebuie să o rataţi; vă asigur că va fi cea mai savuroasă cărţulie autohtonă care vi-a picat în ultimul timp în mâini.

Dacă daţi un fleoşc cu mouse-ul pe coperta cărţii aşezată ici-şa în sidebar, ajungeţi direct în locul de unde o puteţi cumpăra. O găsiţi şi în librării.

tn1_nepovestitele_trairi_site

Lansări vor mai fi la Iaşi, Bucureşti, Braşov sau Constanţa, dar şi în alte câteva oraşe. Detaliile le puteţi afla aici. Vă recomand sincer să mergeţi la lansări şi să vă întâlniţi cu Adi. Este un om cu inima caldă şi mare, de care vă veţi bucura mult. Am avut astăzi ocazia să povestim preţ de vreo două ore la o cafea. Pe lângă faptul că m-a cucerit cu felul lui de a fi – sincer şi natural, ascultându-l cum povesteşte despre templierii lui, mi-am dat seama cât suflet a pus în cartea asta şi cât de mult îşi doreşte ca oamenii să apuce s-o citească şi să se bucure de lectură, pe cât s-a bucurat el când a scris-o.

Să trăieşti o sută şi încă vreo zece ani, Neliniştitule şi să apuci să publici tot ce ţi-ai propus.

Nepovestitele Trăiri ale Templierilor Români

6 thoughts on “Nepovestitele Trăiri ale Templierilor Români

  1. boghi boghi says:

    Pai de unde stii matale cand am luat-o eu? Mie mi-a venit miercuri sau joi. Te-am luat? :)

    Nu stiu exact cand ajunge la Brasov, dar sigur te anunta el, ca-mi zicea astazi ceva cum ca ar bea un ceai cu tine.

  2. Tătuţule, sunt fericit că te-am întâlnit, iar articolul tău m-a emoţionat peste poate şi mă onorează teribil… Să dea Dumnezeu să-mi scoată viaţa în cale cât mai mulţi ca tine!
    Mă înclin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *